APK Keuring

APK Keuring

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

APK Keuring van AutoFirst John Weijs

Moet uw auto weer APK gekeurd worden? Wacht niet langer! AutoFirst John Weijs in America is dé plek voor een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige APK keuring! Met een APK check van AutoFirst John Weijs bent u binnen no time weer onderweg.


Wat is een APK keuring?

Elke auto die minimaal ouder is dan 3 jaar moet aan een geldige APK keuring hebben voldaan. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is in het leven geroepen met het oog op veiligheid in het verkeer. Naast de veiligheid is de APK keuring ook bedoeld om overbodige vervuiling door auto’s te voorkomen.

Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of de uitstoot binnen de gestelde normen valt. Is uw auto APK gekeurd? Dan voldoet uw auto weer aan de wettelijke veiligheidseisen. Wilt u ook de komende periode betrouwbaar blijven autorijden kijk dan ook naar onze onderhoud mogelijkheden in combinatie met de APK keuring.


Wanneer verloopt mijn APK?

Een APK kan uiteindelijk verlopen. Het is belangrijk om een APK keuring in te plannen voordat de vorige APK verloopt. Maar wanneer moet u uw auto voor het eerst keuren? En hoeveel jaar na uw eerste keuring moet de auto opnieuw gekeurd worden? Dit hangt af van het type brandstof.


Benzineauto

Een benzineauto moet na 4 jaar voor het eerst gekeurd worden. Hierna dient u de auto om de 2 jaar te laten keuren totdat de auto 8 jaar oud is. Hierna moet een benzineauto elk jaar APK gekeurd worden.


Dieselauto

Een dieselauto dient na 3 jaar APK gekeurd te worden. Na deze keuring moet er, in tegenstelling tot de benzineauto, meteen elk jaar opnieuw gekeurd worden om de APK te behouden.

Bent u benieuwd wanneer uw auto weer APK gekeurd moet worden? Bekijk hier een meer gedetailleerd overzicht over de geldigheid van de APK per type en leeftijd van de auto!


RDW erkende keuringsinstantie

AutoFirst John Weijs in America is een door het RDW erkende keuringsinstantie. Dit geeft ons het recht om officiële APK keuringen uit te mogen voeren en de keuringsrapporten op te mogen maken. De RDW controleert ons regelmatig zodat wij blijven voldoen aan de kwaliteitseisen die gevraagd worden door de RDW. Hierdoor kunt u weer met een veilig en goed gevoel de weg op na uw APK keuring!


Wat doen wij bij een APK keuring voor uw auto?

Bij een APK keuring controleren wij uw auto op veel verschillende punten. Zo controleren wij uw auto tijdens een APK keuring onder andere op:

  • De algemene bouwwijze en staat van uw auto en chassis
  • De afmetingen en massa’s van uw auto
  • De motor en brandstofsystemen
  • De krachtoverbrenging
  • De banden, ophanging, wielen en assen
  • De reminrichting en stuurinrichting
  • De verlichting
  • Verbinding van auto naar aanhangwagen (indien aanwezig)
  • De carrosserie, bescherming van inzittenden, roest, vervorming, autoruiten en buitenspiegels

Door bovenstaande punten te controleren tijdens een APK keuring, kunnen wij u de zekerheid geven dat uw auto 100% veilig en betrouwbaar is. Mochten er toch een aantal defecten of kapotte onderdelen gevonden worden, dan nemen wij uiteraard eerst contact met u op om de voorgestelde reparaties door te nemen.

Wilt u meer weten over de Apk keuring en waarom bovenstaande onderdelen uitvoerig gekeurd worden? Op de website van het RDW vindt u alle informatie over de APK keuring!


Uw APK keuring bij AutoFirst John Weijs

Is uw auto weer toe aan een APK keuring? Kies dan voor de vertrouwde kwaliteit van AutoFirst John Weijs in America. Wij zijn een RDW erkende keuringsinstantie. Dit betekent dat uw auto in handen is van een gecertificeerde keurmeester die aan alle vereisten van de RDW voldoet.

Mocht er tijdens de APK check aan uw auto iets mis zijn, zullen wij altijd eerst met u overleggen voordat er aan uw auto wordt gesleuteld. Zo heeft u geen onverwachte kosten bij de APK keuring.

Mochten er onverhoopt toch reparaties aan het licht komen tijdens uw APK keuring, dan kunt u erop vertrouwen dat wij dit verhelpen met A-kwaliteit onderdelen en voor een eerlijke prijs. Zo blijven de kosten van de APK keuring altijd te overzien!